Најавете се

Ја заборавив мојата лозинка

ЗОШТО КУПAM БЕКАТОН ?

ЗОШТО КУПAM БЕКАТОН ?

Асфалтирање камења, кои имаат значајно место во населбата на градската култура, во добивање на поубави, естетски и живописни простори, се меѓу неопходните за формирање на модерна градска текстура.

Издржливоста и долговечноста на бетонските плочки за поплочување врз основа на природни услови и тешки товари долги години е нешто што е познато на сите. Камења изложени на интензивна работа на урбани патишта и во коловозни облоги, индустриски области и патишта, места за паркирање на возила, трговски центри, фабрички околини и живеалишта ги оживуваат просторите со различни опции во боја кои можете да ги користите со години. Декоративни камења за подови се елементи кои додаваат боја на студениот изглед на бетон.

  

ЗОШТО ПАРКЕТ СТОНИ?


• Тоа е економично.
• Има голема отпорност од мраз и студено време.
• Лесно се применува
• Естетски и стабилен
• Се произведува со домашен материјал
• Нема економски загуби во инфраструктурните работи.
• Нема проблем со компатибилноста со нови и стари материјали
• Различни опции во боја, текстура и шема
• Спречува акумулација на вода
• Овозможува хармонија со околината
• Тие се најниска цена на облогата, бидејќи можат да се користат повторно кога се демонтираат.

 

ПРОИЗВОДСТВО НА ПАРКЕТНИТЕ ИВОТИ


Тие се произведуваат со притискање на калапите од која било форма и тип со висока вибрација кај најновите технолошки паркет машини од бетонска моќност со белег на нула-лента со висока јачина во комплетно автоматски постројки за бетон.

  

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ


• Отпорност на абразија на површината? 20 cm³ / 50 cm²
• Стапка на апсорпција на вода? 6% (просечно)
• Отпорност на ефект на замрзнување и замрзнување? 1 кг / м²
Јачина на истегнување 3,6 mpa (просечно) во карактеристичен раскол

АПЛИКАЦИЈА ЗА ИНСТАЛАЦИЈА
1. Природното тло се израмнува на саканата падина и на одредено ниво и се компресира доколку е потребно (валјак, компресор, итн.).
2. Ако подната површина се смета за неопходна според видот и состојбата на подот, се поставува и се набива стабилизиран материјал од 0-63 за да се подобри подот.
3. Поставен е материјал од 0-16 со цел целосно да се пополнат празнините.
4. Карпите на кривините се поставени со израмнет бетонски малтер на одредено ниво и споеви се бетонираат.
5. Префабрикувани тротоари.
6. За да може камењата за поплочување да имаат мазен изглед на набиен под, мерење работа се врши со поставување на 0-3 песок со дебелина 3-5 см. Благодарение на овој процес, се добива рамна површина за поставување на камења за поплочување. Така, подот е подготвен за процес на положување на бетонски камен.
7. Почнаа да се инсталираат бетонски камења за поплочување.инсталацијата се врши со употреба на притисок со чекан од пластика, со цел камењата да се постават правилно.
8. Кога ќе заврши процесот на положување, врз нив се поставува песок за да се пополнат празнините меѓу камењата. Потоа, за завршните работи на површината, компакторот е поставен на камењата и камењата се целосно поставени. Така, областа покриена со калдрма е достапна за употреба.