Најавете се

Ја заборавив мојата лозинка

Детали за новости

Нашата компанија ја доби наградата за квалитет на услугата за 2015 година.
2020-05-11 04:11:49

Наспроти популарното верување, Лорем Ипсум не се состои од случајни зборови. Неговите корени се п.н.е. Има историја од 2000 години од 45 година, која датира од класичната латинска литература. Латинскиот професор Ричард Мекклинк, од колеџот Хемпден-Сиднеј во Вирџинија, дошол до дефинитивен извор кога студирал класични литературни примери на зборот „consectetur“, еден од најтешките за разбирање на зборовите во пасусот Лорем Ипсум. Лорм Ипсум п.н.е. од Цицерон. Доаѓа од поглавјата 1.10.32 и 1.10,33 од книгата „Finibus Bonorum et Malorum“ (Границите на доброто и злото), која беше напишана во 45 година. Оваа книга е теза за морална теорија и стана многу популарна за време на ренесансата. Првата линија од преминот Лорем Ипсум, „Lorem ipsum dolor sit amet“ доаѓа од редот во делот 1.10.32.